Vi bruger Cookies!     

         
 X     
LisHaBo 

                                        Rejseskitser 2:

 Når jeg er ude at rejse, benytter jeg så ofte som muligt lejligheden til at lave skitser. For det meste benytter jeg akvarelpastel, som jeg bruger på forskellige måder på groft akvsrelpapir i forskellige formater. Jeg maler helst på stedet, men forskellige forhold kan gøre, at jeg må lave et groft oplæg og male færdig på hotellet. Det kan være så varmt at farverne bliver for bløde og nærmest smelter, som det var tilfældet i Dead Valley.
Derimod generer det mig ikke at arbejde i bus eller bil. Det er spændende og udfordrende at være i bevægelse og prøve at fange lys og landskaber, der farer forbi udenfor vinduet. Det er heller ikke et problem at bearbejde farverne med vand, gøre papiret vådt osv. Det er bare at have vand i en beholder og kun 3/4 fuld, så det ikke skvulper over, samt at have nogle beholdere med låg til at hælde snavset vand i.

                                      Rejse i Nordkap og USA. 2015.
På vej fra Stavanger til Bergen sejlede vi hele formiddagen. Vejret var lidt diset og med småregn, som det ofte er på de kanter. Men det var en smuk mtur i meget skiftende belysninger. Jeg sad jo lunt indendørs  helt fremme med panoramaudsigt, så det var perfekt.

På selskabsrejse til Nordkap, ventede vi i Hirtshals på at gå ombord i færgen , som skulle sejle til Stavanger. og jeg brugte tiden på at tegne nogle hurtige blyantsskitser af de forskellige rejsende omkring mig. 


Vi sejlede en hel formiddag fra Stavanger til Bergen. Det var diset og småregn, men meget vekslende belysninger, så det var rigtig smukt at sidde helt fremme i salonen og male. Jeg sad fint og lunt og nød sejlturen.

  

  

Fra Bergen kørte vi nordpå i bus. Landskaberne varierede meget  og vi kom virkelig gennem meget øde og barske områder op nordpå gennem Norge.


Rejse i USA september 2015.

 1.september fløj vi til N.Y. hvor vi lejede lejlighed og var 1uge. Herefter boede vi nogle dage i Washington D.C. Herfra fløj vi til L.A. og begav os i lejet bil rundt til forskellige stater og så deres nationalparker.  følgende skitser
Grand Canyon

 er malet i akvarelkridt på papir, bearbejdet med vand før eller efter og malet på stedet. De er i forskellige formater.


Bruce Canyon. Skitseret på stedet men malet færdigt på hotellet, da det regnede voldsomt og jeg ikke havde taget grejet med. Det klarede dog op og blev rigtigt fint vejr.

 
Zion Nationalpark. malet fra altanen , hvor vi boede.

Og hvad kan jeg lære af det: Uanset hvad - hav ALTID grejet med.

Udsigten, hvor vi boede, ved Zion Nationalpark.

Zion

 

 

 

 

Fra Zion kørte vi videre til Las Vegas og til Dead Valley. Her var så varmt, at jeg kun tegnede løse skitser med blyant og malede dem færdig på værelset.Farverne blev bløde og jeg ville blive bims i låget, hvis jeg satte mig ned. Der var ingen skygge nogen steder. Landskabet var meget særpræget, tørt og goldt og lå 855m under jordens overflade.

Herefter gik turen til Yosemite Nationalpark, hvor der blev rige muligheder til at male de smukke Sierre Nevada bjerge.


Udsigten fra Hotellet

 


Eftermiddagslys.


Alt er stort i USA også træerne i Ysemite.


Formiddags lys.


Formiddags sol.

 

   Rundt i

Andalusien

  21/5 - 3/6

    2012.


Eftermiddagslys i Lojà.


Udsigt over Lojà


Aftenlys  fra altanen.


Skitse fra Alorà, eftermiddagslys.


Morgen belysning.


Aftenlys.


Aftenstemning, Lojà.

 


Morgenlys fra altanen Andalusien.

 

 

 

 

Rejse i Vesttyrkiet 23/9 - 30/9 2011


Landskab ved Hierapolis


Landskab fra bustur mod Pammukkale.

 


landskab fra bustur mod Hierapolis.

 


Landskab malet fra bussen mod Ephesos

 

 

 

Eftermiddagslys ved Kusadasi.

 


Solnedgang. Kusadasi.


Solen er næsten nede.

Landskab tegnet i bussen på vej til Milet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opdateret 18/01/2016